Inspiratie

We houden u graag op de hoogte

‘Tachtigduizend bezoekers op AH Buitendag’

ZAANDAM – Ruim 80.000 mensen hebben tijdens de AH Buitendag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om boeren, telers en leveranciers van Albert Heijn te bezoeken. Zij konden bij zo’n 70 boeren, telers en leveranciers van Albert Heijn terecht en kregen daar uitleg over de herkomst van producten die bij Albert Heijn verkrijgbaar zijn. Ook kon […]

Lees meer

‘Hulde voor de magnetronmaaltijd!’

Naar de biologische supermarkt om zelf thuis te koken? Da’s slecht voor de portemonnee, slecht voor de planeet en zelfs slecht voor de emancipatie. Aldus NRC-columnist en microbioloog Rosanne Hertzberger in haar nieuwe boek ‘Ode aan de E-nummers’.   Klik hier voor het artikel in De Volkskrant van Tonie Mudde, via Blendle. Foto: Valentina Vos

Lees meer

‘FSIN: speciaalzaken hebben toekomst’

Speciaalzaken hebben zeker wel een toekomst, maar dan moeten ze zich daadwerkelijk richten op het ‘speciaal’ zijn. De ‘gewone’ speciaalzaak legt het af. Dat is de conclusie van het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een onderzoek naar de toekomst van de speciaalzaak. Directeur Jan-Willem Grievink presenteerde maandagmiddag de onderzoeksresultaten tijdens een branche-event van het Vakcentrum […]

Lees meer

‘De ontdekking: Krokettenkunst’

Deze kroketten zijn een omweg waard! Het is half tien in de ochtend en in de keuken van cafetaria Prinsen staat het vermogen van de kachel al op vol. We zijn op bezoek bij krokettenkoning Rien Prinsen en zijn vrouw Edel. In hun snackbar verheffen ze de oer-Hollandse snack tot ware kunst. Klik hier voor […]

Lees meer

‘Eerste nieuwe Wok to Go in april open’

De formule Wok to Go wil binnen drie jaar honderd locaties in Nederland, zowel stand alone als shop-in-shop. Voormalig FHC-directeur Wim Markwat gaat de formule in Nederland ontwikkelen. De eerste nieuwe vestiging wordt in april verwacht. Klik hier voor het gehele artikel op Foodvisie.nl.

Lees meer

‘Vijf trends in biologisch assortiment’

De markt voor biologisch is aan het veranderen. Biologische kruidenierswaren groeien in omzet inmiddels harder dan biologisch vers. Foodmagazine zet de trends rond dit natuurlijke assortiment op een rijtje. Ook in 2017 zal de grootste groei in biologisch naar verwachting uit de supermarkten komen. Brancheorganisatie Bionext wijst op de positieve ontwikkelingen in de eerste helft van […]

Lees meer

‘Kiers: ‘Dit jaar wordt het jaar van de brisket’’

‘2017 wordt het jaar waarin veel en goed vlees wordt gegeten, Hollands, Iers. En grote stukken, het liefst op de barbecue. Ik verwacht een hype met de brisket, de onderborst van het rund.’ Dat zegt vleeskenner en demoslager Gertjan Kiers….. -Foto: Diederik van der Laan- Verder lezen? Klik hier voor het hele artikel in www.vleesmagazine.nl.

Lees meer

‘Vlog Foodsafari: craftmanship bij kleine ondernemers’

Kim de Smit is eigenaresse van Foodsafari.nl en vlogt iedere twee weken voor Foodmagazine op inspirerende dingen in foodretail. Craftmanship is een trend die vooral zichtbaar is bij de kleinere ondernemers. Zij zijn simpelweg flexibeler en hebben soms meer specialistische kennis dan een grotere retailer. Klik hier om het hele artikel te lezen.

Lees meer