PrijsIndex

Zicht op resultaat

De standaard rapportage geeft een vergelijk van de door u ingevulde artikelprijs met de landelijke gemiddelde prijs, de hoogste en laagsteemeten prijs. De prijs van uw artikel wordt vervolgens geïndexeerd tegen de landelijk gemiddelde prijs. Een voorbeeld ter illustratie:

Artikel A, landelijk gemiddelde prijs € 1,00 , uw prijs komt uit op € 1,10 , de index zal in dat geval uitkomen op 110 % en geeft daarmee aan dat dit artikel een prijs heeft die 10% hoger ligt dan de gemiddelde prijs in Nederland zoals geregistreerd door WinkelManagement.
Daarnaast krijgt u een beoordeling per warengroep en een algemeen totaal indexcijfer wat de algemene “prijsbeleving” aangeeft voor het totaal ingevulde assortiment.

Uiteraard gaat er aan de totstandkoming van de verkoopprijs een zorgvuldige calculatie van het desbetreffende artikel vooraf. Hierbij is het door u gewenste te realiseren percentage brutowinst uitgangspunt. Het is daarbij een interessant gegeven hoe het artikel “in de markt ligt ”, oftewel wat vraagt mijn collega slager nu aan zijn klant voor dit artikel zonder daarbij iets over de kwaliteit te kunnen roepen.

Door de uitkomst van dit vergelijk als rode draad te gebruiken voor het niveau van uw verkoopprijzen, uiteraard ook in vergelijk met het gewenste te realiseren percentage brutowinst, kan deze informatie u serieus extra rendement opleveren.

Mocht u meer informatie willen omtrent dit onderwerp of om aanvullende expertise van Winkelmanagement om uw bedrijfsresultaat te verbeteren of te structureren neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

U kunt dit niet zien omdat u niet bent ingelogd. Log in om de rest te kunnen bekijken.'