Diensten

WinkelMonitor Management Informatie Systeem

WinkelMonitor Management Informatie Systeem

WinkelManagement biedt u de mogelijkheid om via een beveiligde internetverbinding met een minimale inzet van ongeveer 15 minuten per week helder inzicht te krijgen in uw wekelijkse resultaat. Met onze WinkelMonitor heeft u continue actuele informatie tot uw beschikking en bent u direct in staat te reageren en bij te sturen wanneer uw resultaten daar aanleiding toe geven. Na intake en installatie kunt u er voor kiezen om ons MIS met of zonder begeleiding van WinkelManagementteam te gaan gebruiken.

WinkelMonitor Abonnement

WinkelManagement werkt met een ‘basisabonnement’ voor de periode van één jaar wat vervolgens telkens per jaar verlengd kan worden. De kosten van dit abonnement bedragen € 159,00 (exclusief btw) per maand. Onze doelstelling is om samen met u als ondernemer een jaarlijkse rendementsverbetering van minimaal 2% te realiseren. Om dit te bewerkstelligen hanteren wij de
volgende aanpak:

  • 4x per jaar (elk kwartaal) wordt de ondernemer een dagdeel (ochtend, middag of avond naar wens) bezocht. Tijdens ons eerste bezoek wordt een bedrijfskundige analyse gemaakt van de huidige situatie en wordt een plan van aanpak besproken voor het komende jaar inclusief bijbehorende begroting. We kijken hierbij uiteraard naar zaken als omzet, gerealiseerde winstmarges, kosten en liquiditeit, maar ook naar de kansen op het gebied van marketing en communicatie (incl. bijvoorbeeld het gebruik van social media), nieuwe activiteiten, kansen (omzet) en personeelsbeleid. De begroting wordt direct ingevoerd in onze WinkelMonitor welke u de mogelijkheid biedt om op weekbasis uw belangrijkste gegevens (onder meer inkoop, omzet aantal klanten etc.) in te voeren en vervolgens te monitoren.
  • Tijdens de drie volgende kwartaalbijeenkomsten wordt de voortgang van de resultaten en het plan van aanpak besproken, kunnen doelstellingen en acties worden bijgesteld en is er gelegenheid om dieper in te zoomen op specifieke aandachtspunten. De resultaten worden ook periodiek door ons vergeleken met die van resultaten van collega ondernemingen (uiteraard vertrouwelijk en anoniem) om verbeterkansen in kaart te brengen.
  • Gedurende het jaar monitoren we periodiek de invoer en getoonde resultaten in de WinkelMonitor en nemen op basis hiervan zo nodig contact met de ondernemer op.
  • Direct na het eerste bezoek voeren we een check uit op de inkoop- en verkoopprijzen. Wij vergelijken deze met de bij ons bekende index-gegevens van branchegenoten. Deze check wordt jaarlijks opnieuw uitgevoerd. Op grond van deze check adviseren wij u, de ondernemer, over mogelijk nodige vervolgacties.
  • Gedurende het jaar zijn we uiteraard telefonisch en digitaal bereikbaar om daar waar nodig advies en/of ondersteuning te geven.
  • Onze calculatie is gebaseerd op een totale inzet voor bovenstaande activiteiten. Eventuele extra inzet zal altijd vooraf en in goed overleg met u plaatsvinden.

Uiteraard kan op basis van uw behoefte de invulling van ons abonnement op maat worden aangepast!

Verkoop Communicatie

Wie zijn uw klanten, op welke wijze kunt u ze benaderen en als ze eenmaal binnen in uw zaak zijn hoe kunt u deze klant dan tot een maximale aankoop verleiden waarna hij of zij weer zeer tevreden het pand verlaat?

Ogenschijnlijk simpele vragen waarbij de goede antwoorden cruciaal zijn voor een optimaal bedrijfsresultaat. WinkelManagement kent de weg in Marketing & Communicatieland en volgt alle ontwikkelingen in ‘advertising’, van de traditionele huis-aan-huis folder tot de inzet van Instagram, Facebook en Twitter, op de voet. Daarnaast geloven wij dat het optimaliseren van gastvrijheidsbeleving van uw klanten een onmisbare bijdrage levert aan klanttevredenheid en omzetverhoging.

Omdat wij ook hier geloven dat structuur voorwaardelijk is voor een maximaal resultaat bieden wij hier jaarabonnementen in diverse vormen in aan. Uiteraard is maatwerk hierin ook mogelijk.

Na een gedegen intake bij u op de zaak, bepalen wij vervolgens samen de gewenste vorm en invulling. Het uitvoeren van een klant-, markt-, vestigingsplaatsonderzoek of het laten bezoeken van uw onderneming door mysteryshoppers is onderdeel van ons dienstverleningspakket.

Coaching en Begeleiding

Volgens Wikipedia is Coaching:

..Een vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag.

Als ondernemer staat u samen met uw personeel voor grote uitdagingen. Binnen WinkelManagement hebben we de nodige ervaring in het coachen en begeleiden van ondernemers en hun teams van medewerkers. Persoonlijke ontwikkeling in een veilige omgeving welke leidt tot het gewenste resultaat is hierbij uitgangspunt. Wij gaan graag met u in gesprek over de verschillende mogelijkheden.

Maatwerk

Niet alleen ondernemers maar ook bijvoorbeeld overheden, banken, woningbouwverenigingen, vastgoedmaatschappijen en groothandels hebben belang bij ondernemingen (of markten) die met een gezond rendement (gaan) opereren. WinkelManagement heeft goede resultaten geboekt in het analyseren en begeleiden van ondernemingen op verzoek van andere opdrachtgevers, waarbij in goed overleg met opdrachtgever en onderneming samengewerkt wordt.

Foto: Measured Colour – Paul Reynolds

Aan- en Verkoopbegeleiding

Het aan- of verkopen van een (nieuwe) onderneming of het aannemen van personeel is geen handeling waarbij u over één nacht ijs gaat.

Onze ervaring en ons netwerk zullen u helpen de juiste afwegingen en stappen te maken. Door ons werk hebben wij contact met ondernemers in het hele land die willen stoppen of juist een nieuwe plek zoeken om te beginnen. Mogelijk vinden wij díe (ver)koper voor u! Ook onze website wordt door uw doelgroep regelmatig bezocht waardoor dit een perfecte plek is om uw object te koop te zetten of te vragen.

Door onze jarenlange ervaring in de koop- en verkoopprocessen zijn wij ervaren specialisten en bieden wij een begeleidingstraject die uw aan- of verkoop tot een succes maakt!

Regelmatig spreken wij bovendien ook enthousiaste krachten die aan de slag willen én ondernemers die hun team willen versterken met vaardige medewerkers. Bent u die chef-slager, restaurantmanager of heeft u een andere specialiteit en zoekt u nieuw specialistenwerk óf bent u die ondernemer die op zoek is naar een specifiek profiel? Laat het ons weten en wij nemen het mee in ons netwerk en we zetten het op onze website.

Neemt u vrijblijvend contact op voor meer informatie over de mogelijkheden voor u.

Foto: Step up, step down – John

Inspiratietoer en workshops

Onze thuishaven Amsterdam is een broedplaats van nieuwe winkelconcepten en is een verzamelplek van verfrissende ondernemingen.

Graag nemen wij u mee en laten wij u kennis maken met verschillende bedrijven ter lering ende vermaak.

Vaak is er in het programma ruimte om eigen voorkeuren voor winkelbezichtigingen mee te nemen. Vier keer per jaar organiseren wij bovendien workshops met verschillende thema’s binnen uw interessegebied.

De ontmoeting met vakbroeders en -zusters die dezelfde toer en/of workshop doen levert vaak veel contacten, kennis en ideeën op. De toer en de workshops zijn eventueel geheel op maat samen te stellen voor een gezelschap. Al met al een must voor inspiratie!