Diensten

WinkelMonitor Management Informatie Systeem

WinkelMonitor Management Informatie Systeem

WinkelManagement biedt jou de mogelijkheid om via een beveiligde internetverbinding met een minimale inzet van ongeveer 15 minuten per week helder inzicht te krijgen in je wekelijkse resultaat.

Met onze WinkelMonitor heb je continue actuele informatie tot je beschikking en ben je direct in staat te reageren en bij te sturen wanneer jouw resultaten daar aanleiding toe geven. Na intake en installatie gaan we met jou aan de slag om jouw bedrijfsresultaat te optimaliseren.

Abonnementen

Onze doelstelling is om samen met jou als ondernemer een jaarlijkse rendementsverbetering van minimaal 2% te realiseren. Om dit te bewerkstelligen hanteren wij de
volgende aanpak:

 • Periodiek wordt jij als ondernemer een dagdeel (ochtend, middag of avond naar wens) bezocht. Tijdens ons eerste bezoek wordt een bedrijfskundige analyse gemaakt van de huidige situatie en wordt een plan van aanpak besproken voor het komende jaar inclusief bijbehorende begroting. We kijken hierbij uiteraard naar zaken als omzet, gerealiseerde winstmarges, kosten en liquiditeit, maar ook naar de kansen op het gebied van personeel, marketing en communicatie. De begroting wordt direct ingevoerd in onze WinkelMonitor welke jou de mogelijkheid biedt om op weekbasis je belangrijkste gegevens (onder meer inkoop, omzet aantal klanten etc.) in te voeren en vervolgens te monitoren.
 • Tijdens de daaropvolgende bijeenkomsten wordt de voortgang van de resultaten en het plan van aanpak besproken, kunnen doelstellingen en acties worden bijgesteld en is er gelegenheid om dieper in te zoomen op specifieke aandachtspunten. De resultaten worden ook periodiek door ons vergeleken met die van resultaten van collega ondernemingen (uiteraard vertrouwelijk en anoniem) om verbeterkansen in kaart te brengen.
 • Gedurende het jaar monitoren we periodiek de invoer en getoonde resultaten in de WinkelMonitor en nemen we op basis hiervan zo nodig contact met de jou als ondernemer op.
 • Ook voeren we een check uit op de inkoop- en verkoopprijzen. Wij vergelijken deze met de bij ons bekende index-gegevens van branchegenoten. Deze check wordt jaarlijks opnieuw uitgevoerd. Op grond van deze check adviseren wij jou, de ondernemer, over mogelijk nodige vervolgacties.
 • Gedurende het jaar zijn we uiteraard telefonisch en digitaal bereikbaar om daar waar nodig advies en/of ondersteuning te geven.
 • Onze calculatie is gebaseerd op een totale inzet voor bovenstaande activiteiten. Eventuele extra inzet zal altijd vooraf en in goed overleg met jou plaatsvinden.

We bieden 3 pakketten

Basic 

 • Bedrijfsscan bij start
 • Assortiments-analyse (incl. prijzen)
 • Calculatie tool
 • 4 keer per jaar adviesgesprek
 • Gehele jaar gebruik van jouw persoonlijke Winkelmonitor
 • Periodiek nieuwsbrieven
 • Jaarlijks klanten event

Pro

 • Bedrijfsscan bij start
 • Assortiments-analyse (incl. prijzen)
 • Calculatie tool
 • 6 keer per jaar adviesgesprek
 • Gehele jaar gebruik van jouw persoonlijke Winkelmonitor
 • Periodiek nieuwsbrieven
 • Jaarlijks klanten event

Premium

 • Bedrijfsscan bij start
 • Assortiments-analyse (incl. prijzen)
 • Calculatie tool
 • 8 keer per jaar adviesgesprek
 • Gehele jaar gebruik van jouw persoonlijke Winkelmonitor
 • Periodiek nieuwsbrieven
 • Jaarlijks klanten event

Uiteraard kan op basis van jouw behoefte de invulling van ons abonnement op maat worden aangepast!

Trainingen

Training Strategisch verkopen

Wie zijn jouw klanten? Op welke wijze kun je ze benaderen en als ze eenmaal in de zaak zijn hoe kun je deze klant dan tot een maximale aankoop verleiden waarna hij of zij weer zeer tevreden het pand verlaat?

Met onze trainingen is jouw personeel klaar om weer proactief te verkopen. Dat doen we door verkoopdata te koppelen aan de dagelijkse praktijk. Ook ligt er focus op verkooptechnieken, communicatiestijlen, en commercieel inzicht. Tijdens de training wordt gekeken naar hoe producten optimaal verpakt en gepresenteerde kunnen worden. Daarnaast komt een interessante product analyse uit eigen huis en uit andere kanalen aanbod.

We bieden deze training in twee dagdelen aan waarin we verkopen verenigen met TopTotaal gegevens. Het is een training waarbij optimaal verkopen centraal staat. Op een leuke, dynamische en praktische manier gaan we aan de slag en zetten we de neuzen van het gehele team de juiste kant op.

Kennis betekent ook onderhoud dus ook voor ervaren medewerkers is deze training zeer geschikt. Je bent natuurlijk nooit te oud om bij te leren. Kortom en super leuke, interessante, gezellige en kennis verbredende training die geschikt is voor het gehele team.

Voor alle trainingen wordt per dagdeel (3 uur) georganiseerd.

Een training geheel opmaat, waarbij elementen op basis van behoefte kunnen worden toegevoegd aan bovenstaande training zijn:

 • HACCP en hygiëne
 • Bereidingstechnieken
 • Grill assortiment uitgelicht
 • Maaltijden assortiment uitgelicht
 • Vleeswaren assortiment uitgelicht
 • Vlees assortiment uitgelicht

Bovenstaande elementen bieden een uitbereiding naar behoefte. Loopt jouw omzet op een bepaalt element terug? Dan voegen we dat toe een de training Strategisch verkopen.

Vragen over de mogelijkheden? Bel 06 280 755 41

Coaching en Begeleiding

Volgens Wikipedia is Coaching:

..Een vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag.

Als ondernemer staat je samen met je personeel voor grote uitdagingen. Binnen WinkelManagement hebben we de nodige ervaring in het coachen en begeleiden van ondernemers en hun teams van medewerkers. Persoonlijke ontwikkeling in een veilige omgeving welke leidt tot het gewenste resultaat is hierbij uitgangspunt. Wij gaan graag met jou in gesprek over de verschillende mogelijkheden.

Inspiratietoer en workshops

Onze thuishaven Amsterdam is een broedplaats van nieuwe winkelconcepten en is een verzamelplek van verfrissende ondernemingen.

Graag nemen wij jou en je team mee en laten wij je kennis maken met verschillende bedrijven ter lering en vermaak. Een perfect personeelsuitje voor jou en je team.

De ontmoeting met vakbroeders en -zusters die dezelfde toer en/of workshop doen levert vaak veel contacten, kennis en ideeën op. De toer en de workshops zijn eventueel geheel op maat samen te stellen voor een gezelschap. Al met al een must voor inspiratie!

Aan- en Verkoopbegeleiding

Het aan- of verkopen van een (nieuwe) onderneming of het aannemen van personeel is geen handeling waarbij je over één nacht ijs gaat.

Onze ervaring en met ons netwerk zullen we je helpen de juiste afwegingen en stappen te maken. Door ons werk hebben wij contact met ondernemers in het hele land die willen stoppen of juist een nieuwe plek zoeken om te beginnen. Mogelijk vinden wij díe (ver)koper voor jou! Ook onze website wordt door jouw doelgroep regelmatig bezocht waardoor dit een perfecte plek is om jouw object te koop te zetten of te vragen.

Door onze jarenlange ervaring in de koop- en verkoopprocessen zijn wij ervaren specialisten en bieden wij een begeleidingstraject die uw aan- of verkoop tot een succes maakt!

Regelmatig spreken wij bovendien ook enthousiaste krachten die aan de slag willen én ondernemers die hun team willen versterken met vaardige medewerkers. Ben jij die chef-slager, restaurantmanager of heb je een andere specialiteit en zoek je nieuw specialistenwerk óf ben je die ondernemer die op zoek is naar een specifiek profiel? Laat het ons weten en wij nemen het mee in ons netwerk en we zetten het op onze website.

Neemt u vrijblijvend contact op voor meer informatie over de mogelijkheden voor u.

Foto: Step up, step down – John

Maatwerk

Niet alleen ondernemers maar ook bijvoorbeeld overheden, banken, woningbouwverenigingen, vastgoedmaatschappijen en groothandels hebben belang bij ondernemingen (of markten) die met een gezond rendement (gaan) opereren. WinkelManagement heeft goede resultaten geboekt in het analyseren en begeleiden van ondernemingen op verzoek van andere opdrachtgevers, waarbij in goed overleg met opdrachtgever en onderneming samengewerkt wordt.